Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastepny temat |
Autor |
Wiadomosc |
18C_wojtazy Prezes Stowarzyszenia

Dolaczyl: 14 Maj 2007 Posty: 1194
|
Wyslany: Czw Lis 22, 2007 8:55 am Temat postu: |
|
|
dittka napisal: | Muszę przyznać, że Wasze działania przyczyniły się do uświadomienia wielu ludziom, jak ważny jest wybór odpowiedniego dewelopera i że dopiero akt notarialny pozwala się w pełni cieszyć WŁASNYM mieszkaniem. | Niestety prawo nie zabezpiecza konsumenta na rynku nieruchomości, więc człowiek musi się zabezpieczać sam. A żeby to robić musi mieć świadomość zagrożeń. Bardzo się z tego cieszę, że chociaż trochę możemy się do tego przyczynić i pomóc innym w uniknięciu problemów.
dittka napisal: | A co u Was nowego? Gości z łopatami widziałam - a co poza tym? | Wczoraj odbyło się spotkanie z prezesem BMR NOVA. Pierwszy raz padały konkretne (na razie ustne) zobowiązania: wykończenie bloku do końca listopada (prace rzeczywiście trwają), złożenie dokumentów i wniosku o pozwolenie na użytkowanie na początku grudnia, przekazanie własności mieszkań na przełomie stycznia i lutego (w zależności od terminu uzyskania odbiorów technicznych i pozwolenia na użytkowanie).
Oczywiście pozostaje podstawowy problem: hipoteka na 2,4 mln. Ale nawet w tym temacie wczoraj prezes mówił, że jeżeli podtrzymujemy propozycję spłaty tego długu, to on załatwi resztę.
Nic tylko trzymać za słowo. _________________ pozdrowienia, wojtazy |
|
Powrot do gory |
|
 |
dittka Prawie Lokator
Dolaczyl: 22 Wrz 2007 Posty: 12
|
Wyslany: Czw Lis 22, 2007 9:46 am Temat postu: |
|
|
Trzymam kciuki za słowność prezesa i szczęśliwe zakończenie. _________________ pozdrawiam - dittka |
|
Powrot do gory |
|
 |
PiotrPiastowska Kandydat
Dolaczyl: 10 Gru 2007 Posty: 2
|
Wyslany: Pon Gru 10, 2007 11:50 am Temat postu: |
|
|
Szacunek, szacunek, szacunek!
Walczcie tak wytrwale, jak walczycie do tej pory. Jestem pod wrażeniem Waszego zaangażowania, łączcie się, trwajcie i nie dajcie się oszustom.
Ja i moi znajomi też przez to przechodziliśmy. 53 rodziny walczyły o akty notarialne i o własne prawa.
Jestem przewodniczącym wspólnoty w Pruszczu Gdańskim, jestem z Wami całym sercem - nie dajcie się! Nasze problemy były podobne, choć nie tak dramatyczne - udało nam się doprowadzić do własności naszych mieszkań. Ale to tylko dzięki naszemu uporowi i nieustępliwości. Jak widać, każdego dewelopera trzeba pilnować.
POWODZENIA! |
|
Powrot do gory |
|
 |
ujescisko.com Kandydat
Dolaczyl: 13 Gru 2007 Posty: 1
|
Wyslany: Pia Gru 14, 2007 7:30 pm Temat postu: witam i zapraszam |
|
|
Witam,
zapraszam wszystkich odwiedzających to forum do pisania (także o nieuczciwych deweloperach choć nie tylko) na nowo powstałym forum społeczności dzielnicy Ujeścisko i okolic: http://www.ujescisko.com |
|
Powrot do gory |
|
 |
PiotrPiastowska Kandydat
Dolaczyl: 10 Gru 2007 Posty: 2
|
Wyslany: Pia Mar 21, 2008 7:59 pm Temat postu: |
|
|
Mnie cieszy jedno, że na pewno nikt już więcej nie zaryzykuje kupna czegokolwiek od firmy BMR NOVA. A nawet jakby firma nazywała się "halo tu ziemia" i handlowała pietruszką, to nazwisko Tomasik też skutecznie odstraszy wszystkich od robienia z tym państwem interesów. I całe szczęście. |
|
Powrot do gory |
|
 |
7A_bolek V-ce Prezes Stowarzyszenia

Dolaczyl: 14 Maj 2007 Posty: 1044 Skad: Gdańsk
|
|
Powrot do gory |
|
 |
stefan Kandydat
Dolaczyl: 19 Maj 2008 Posty: 3
|
Wyslany: Pon Maj 19, 2008 9:05 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie
Trafiłem do was przypadkiem po znalezieniu i przeczytaniu artykułu - wywiadu o kupowaniu mieszkań od deweloperów, zdaje się z wp.pl. Sam jestem w trakcie i stąd też moje zainteresowanie, tym bardziej,że i u mnie zaczynają się pojawiać problemy, choć może o tym w innym temacie napiszę i będę też chciał się poradzić. Niemniej po tym co przeczytałem na waszych stronach mam o czym myśleć.
Życzę wszystkiego dobrego i jak najszybszego i pozytywnego dla Was zakończenia tej sprawy.
Pozdrawiam
Stefan |
|
Powrot do gory |
|
 |
11A_justyna Członek Zarządu Stowarzyszenia
Dolaczyl: 14 Maj 2007 Posty: 866
|
Wyslany: Wto Maj 20, 2008 6:30 am Temat postu: |
|
|
Stefan - dziękujemy za słowa wsparcia i zapraszamy do kontaktu jeżeli bedziesz potrzebował pomocy, porady - służymy "doswiadczeniem". |
|
Powrot do gory |
|
 |
18C_ola Członek Stowarzyszenia Nieborowska 34
Dolaczyl: 04 Cze 2007 Posty: 95
|
Wyslany: Sro Maj 21, 2008 2:57 pm Temat postu: |
|
|
Dodatkowo też warto pamiętać, że obecnie sytuacja klienta na rynku nieruchomości zmieniła się i teraz można.. i trzeba negocjować warunki umowy z deweloperami, czy pośrednikami.
Także trzymamy kciuki za Twoje działania, żebyś nie musiał walczyć o swoje tak długo jak my.
Powodzenia  |
|
Powrot do gory |
|
 |

|
Wyslany: Wto Cze 03, 2008 4:36 pm Temat postu: |
|
|
Dla tych, którzy wiedzą co to jest
został przygotowany kanał RSS z aktualnościami n34.pl
http://www.n34.pl/rss.php
pozdrawiam |
|
Powrot do gory |
|
 |

|
Wyslany: Sro Cze 17, 2009 8:20 pm Temat postu: |
|
|
Na naszej stronie, w dniu dzisiejszym, opublikowaliśmy najbardziej aktualną wersję Kroniki naszych Wydarzeń.
Kronika jest dostępna w tym miejscu: http://www.n34.pl/pliki/kronika.pdf
Pozostałe aktualności: http://www.n34.pl/aktualnosci.html
W dokumencie zawarte jest również poniższe podsumowanie obecnego statusu sprawy:
* Jesteśmy właścicielami mieszkań, w których mieszkamy, choć musieliśmy dużo dopłacić (ok.1000 zł za każdy metr mieszkania, w sumie ok. 2 mln zł!).
* Zarząd BMR Nova nie wywiązuje się ze zobowiązania uregulowania zaległości podatkowych - wciąż hipoteki Urzędu Skarbowego obciążają nasze mieszkania na 170 tys. zł .
* Zarząd BMR Nova nie wywiązuje się w pełni z zapisów umów ? m.in. nie zwraca mieszkańcom pieniędzy, które wpłacili regulując długi spółki.
*Kontakt z zarządem BMR Nova jest utrudniony ? nie odbierane telefony, pisma pozostające bez odpowiedzi.
*Nie widać zainteresowania modyfikacją prawa u naszych polityków, ale będziemy podejmować działania w tym kierunku.
*Prokuratura działa nie tylko powoli, ale także mało skutecznie (umorzenie postępowania, które opierało się tylko na zeznaniach stron ? mieszkańców i wiceprezesa S.Tomasika oraz wierzycieli).
*Sąd Okręgowy w Gdańsku nakazuje Prokuraturze wznowienie postępowania i daje wskazówki jakie działania mają zostać przez nią podjęte.
Zapraszamy do lektury! |
|
Powrot do gory |
|
 |
olek Kandydat
Dolaczyl: 10 Kwi 2011 Posty: 1
|
Wyslany: Nie Kwi 10, 2011 12:26 pm Temat postu: |
|
|
na n34 trafiłem poprzez artykuł na
http://www.dodajoszusta.pl/historia/253-nieuczciwy-deweloper.html
Jakiś czas temu wziąłem kredyt na mieszkanie i aż trudno mi wyobrazić sobie taką sytuację w jakiej Państwo się znaleźli
życzę powodzenia i miejmy nadzieje, że wszystko się ułoży |
|
Powrot do gory |
|
 |

|
Wyslany: Czw Lis 29, 2012 8:57 am Temat postu: |
|
|
W końcu jest wyrok w sprawie karnej przeciwko Sławomirowi i Katarzynie Tomasik, tj. w sprawie w której jesteśmy poszkodowanymi i oskarżycielami posiłkowymi: http://forum.n34.pl/viewtopic.php?p=7789#7789 |
|
Powrot do gory |
|
 |
|