Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastepny temat |
Autor |
Wiadomosc |
18C_wojtazy Prezes Stowarzyszenia
Dolaczyl: 14 Maj 2007 Posty: 1194
|
Wyslany: Pon Paz 22, 2007 12:46 pm Temat postu: Informacja radiowa |
|
|
Dzisiaj wyemitowana zostanie informacja radiowa o naszym bloku. Rozmawialiśmy z dziennikarzami RMF FM i Radia Gdańsk, dla których Prezes BMR NOVA czasu ani ochoty na rozmowę nie znalazł. _________________ pozdrowienia, wojtazy |
|
Powrot do gory |
|
|
11A_justyna Członek Zarządu Stowarzyszenia
Dolaczyl: 14 Maj 2007 Posty: 866
|
Wyslany: Pon Paz 22, 2007 1:26 pm Temat postu: |
|
|
Widać, że Pan T. generalnie na nic nie ma ochoty. Poza opowiadaniem bajek bez jakichkolwiek konkretów. Dla osób odwiedzających to forum pewnie przydatna będzie informacja, że co prawda odbyło sie dzisiaj spotkanie, wczesniej przełożone przez Prezesa T., na którym JAK ZWYKLE prezes BMR NOVA nie był w stanie podać żadnych szczegółów.
Na pytanie o zaradność bussinessową szefa tej spółki odpowiedźcie sobie sami - moja podpowiedź - spoptykamy się z tym panem od czerwca, a on nas łódzi jakimiś rozwiązaniami konkretów nie podając. To my co chwilę wysyłamy pisma, propozycje rozwiązań i NIC!! Absurd wysyłanych do nas odpowiedzi przez Pana T. sięga zenitu. Mediujemy my, nasz Prawnik, media.. a na koniec dostajemy informacje od szanwnego Zarządu o ciszy z naszej strony i zerwaniu negocjacji. Bezczelność !!
Jak można tak pogrywać ludźmi ?!?!
Ostatnio zmieniony przez 11A_justyna dnia Wto Paz 23, 2007 7:23 am, w calosci zmieniany 1 raz |
|
Powrot do gory |
|
|
8A_Daniel Komisja Rewizyjna Stowarzyszenia
Dolaczyl: 14 Maj 2007 Posty: 239
|
|
Powrot do gory |
|
|
|
Wyslany: Wto Paz 23, 2007 2:03 pm Temat postu: |
|
|
Właśnie słyszałem w Radiu Gdańsk informację o naszym bloku. Za kilkanaście minut mają wrócić do tematu... _________________ pozdrowienia, wojtazy |
|
Powrot do gory |
|
|
6B_ferY Lokator
Dolaczyl: 01 Cze 2007 Posty: 22
|
Wyslany: Wto Paz 23, 2007 2:20 pm Temat postu: |
|
|
słyszałem przed chwila - całkiem ciekawa rzeczowa relacja - ale chyba pomylili nazwe naszej ulicy - zamiast Nieborowska - Niepołomnicka .. ? |
|
Powrot do gory |
|
|
|
Wyslany: Wto Paz 23, 2007 2:21 pm Temat postu: |
|
|
Grunt, że nie pomylili nazwy dewelopera _________________ pozdrowienia, wojtazy |
|
Powrot do gory |
|
|
6B_ferY Lokator
|
Wyslany: Wto Paz 23, 2007 2:26 pm Temat postu: |
|
|
no na szczescie nie pomylili
a i bardzo fajnie ze puscili na antenie nieudane próby kontaktu z prezesem i sciemy np Pani W. |
|
Powrot do gory |
|
|
18C_ola Członek Stowarzyszenia Nieborowska 34
Dolaczyl: 04 Cze 2007 Posty: 95
|
Wyslany: Wto Paz 23, 2007 2:40 pm Temat postu: |
|
|
Tak, zgadzam się najlesze były próby kontaktu z Prezesem Super! Ich standardowe ściemy!
No i gratulacje dla naszych "radiowych głosów" |
|
Powrot do gory |
|
|
7c_Rex Członek Stowarzyszenia Nieborowska 34
Dolaczyl: 16 Maj 2007 Posty: 683
|
Wyslany: Wto Paz 23, 2007 2:50 pm Temat postu: |
|
|
ma to ktos gdzies nagrane? |
|
Powrot do gory |
|
|
6B_ferY Lokator
|
|
Powrot do gory |
|
|
7A_bolek V-ce Prezes Stowarzyszenia
Dolaczyl: 14 Maj 2007 Posty: 1044 Skad: Gdańsk
|
|
Powrot do gory |
|
|
piotrr Kandydat
Dolaczyl: 24 Paz 2007 Posty: 1
|
Wyslany: Sro Paz 24, 2007 8:28 pm Temat postu: |
|
|
Słyszałem, słyszałem - i myślę, że to dobry ruch. Pomimo bełkotu prezesa, że mu to nie na rękę w trakcie negocjacji z wierzycielami.
Obserwując z dystansu widzę następującą sytuację:
- prezesostwo odpowiada całym swoim majątkiem za firmę BMR
- prezesostwo chce uratować jak najwięcej (dla siebie)
- racjonalnym rozwiązaniem z ich punktu widzenia jest sprzedaż budynku wraz z lokatorami - podobnie postąpił S-BUD z budynkiem na przeciwko
- wiedząc, iż działania mające na celu pozbycie się odpowiedzialności za N34 przekłamuje wszelkie informacje na linii wierzyciele <-> mieszkańcy N34 tak, by zyskać czas i nie tracić ceny
- nagłośnienie utrudnia sprzedaż budynku wraz z wierzytelnościami i lokatorami
Jeśli mój analityczny nos mnie nie myli (uratował mnie przed podpisaniem umowy z BMR) najlepszym rozwiązaniem jest doprowadzenie do upadłości firmy BMR Nova, przy równoczesnym nagłośnieniu problemu.
- zmniejsza liczbę stron w egzekwowaniu należności i udrażnia kanał informacyjny na linii wierzyciele <-> N34
- osoby, które mają notarialne umowy mogą wystąpić o wyznaczenie inwestora zastępczego - czy jakkolwiek się to zwie.
- banki nie są głupie i o problemach BMR wiedzą nie od dziś, także nagłaśnianie nie zaszkodzi, a umocni stanowisko negocjacyjne (łatwiej się targować, gdy potencjalna egzekucja może odbić się negatywnie na wizerunku wierzyciela) |
|
Powrot do gory |
|
|
|
Wyslany: Sro Paz 24, 2007 8:46 pm Temat postu: |
|
|
dzięki Piotrrze za rzeczowe spojrzenie. W zasadzie jest w tym dużo racji, a jedyny komentarz tak na szybko jaki mi się nasuwa to fakt iż prezesostwo ma bardzo niewielki majątek zapisany na siebie.
Może się jednak okazać, w wyniku postępowań sądowych, że będą go mieli jeszcze mniej, bo za nie zgłoszenie upadłości w odpowiednim czasie zarząd odpowiada całym swoim majątkiem przed wierzycielami...
Nie chcę być nie miły (Panie Prezesie), ale jak Pan nam zabiera dorobek całego życia (vide: spłacanie kredytu przez 30 lat za mieszkanie które być może ktoś mi odbierze...), to nie jest mi żal takich osób i tego, że być może sąd już nigdy nie pozwoli się Panu wzbogacić, nigdy.
Nie jest to oczywiście groźba, tylko stwierdzenie faktu. |
|
Powrot do gory |
|
|
|
|
Powrot do gory |
|
|
|
Wyslany: Pon Lis 05, 2007 8:15 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki uprzejmości Radia Gdańsk otrzymaliśmy profesjonalne nagranie z audycji prowadzonej na żywo spod naszego bloku na Nieborowskiej 34.
Pliki mp3 oraz zip do ściągnięcia znajdują się tutaj:
http://www.n34.pl/aktualnosci.html?aktu=49 |
|
Powrot do gory |
|
|
|