|
Stowarzyszenie Nieborowska 34 Zapraszamy również na www.n34.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastepny temat |
Autor |
Wiadomosc |
7A_bolek V-ce Prezes Stowarzyszenia
Dolaczyl: 14 Maj 2007 Posty: 1044 Skad: Gdańsk
|
Wyslany: Sob Lut 16, 2008 1:38 pm Temat postu: Jest decyzja o pozwoleniu na użytkowanie bloku... |
|
|
Dnia 13 lutego została wydana przez Powiatowego Inspektora Nadzoru decyzja o pozwoleniu na użytkowanie przy ulicy Nieborowskiej 34.
To ważny krok dla nas, oficjalnie blok przestał być 'budową'.
Niestety nadal nie jesteśmy właścicielami mieszkań, za jakie zapłaciliśmy już 100% ceny przeszło rok temu. Długi na hipotece rosną, a my, mieszkańcy nadal nie wiemy jak to się wszystko skończy... |
|
Powrot do gory |
|
|
18C_ola Członek Stowarzyszenia Nieborowska 34
Dolaczyl: 04 Cze 2007 Posty: 95
|
Wyslany: Sob Lut 16, 2008 8:57 pm Temat postu: |
|
|
Więc na razie zadajemy sobie pytanie:
Kiedy pozwolą się nam zameldować "w swoim - nie swoim" mieszkaniu?
Podobno nasz deweloper po odebraniu decyzji ma wyrazić zgodę... więc szykujemy kwitki do zameldowania i czekamy na stępelek... ciekawe ile?
Bo na własność mieszkań od otrzymania kluczy czekamy już... ROK |
|
Powrot do gory |
|
|
18C_ola Członek Stowarzyszenia Nieborowska 34
Dolaczyl: 04 Cze 2007 Posty: 95
|
Wyslany: Pon Lip 14, 2008 8:07 pm Temat postu: |
|
|
18C_ola napisal: | Więc na razie zadajemy sobie pytanie:
Kiedy pozwolą się nam zameldować "w swoim - nie swoim" mieszkaniu?
|
Odpowiedź znamy: NIE POZWOLĄ!
Otrzymaliśmy odmowę podpisania druków meldunkowych. Nie muszę oczywiście dodawać, że wcześniej BMR Nova obiecała wnioski podpisać i kazała je sobie wypełnione przesłać! Więc zebraliśmy i zawieźliśmy, żeby było szybciej... i co... Państwo Tomasik znowu zmienili zdanie.
Dlatego też w związku z brakiem możliwości współpracy w tym temacie zwróciliśmy się do Urzędu Miasta, by wnioskować o zameldowanie pod adresem Nieborowska 34. Urząd przychylił się do naszej prośby i wydał decyzję o zameldowaniu!
Jednak nasza radość, że jesteśmy zameldowani trwała krótko ? niecałe 2 tygodnie, czyli dokładnie tyle ile BMR miało ustawowo czasu na odwołanie się od decyzji urzędu. Dnia 2 maja, kiedy większość osób przebywa na urlopach ? BMR postanowiło napisać odwołanie i zafundować nam tym samym kolejny miesiąc bezdomności. Osoby, które mieszkały poza Gdańskiem musiały się wymeldować i pozostawać przez cały ten czas BEZ ADRESU.
Dzięki BMR Nova poczułam się jak to jest nie mieć swojego adresu oraz gdzie mieszkać, ponieważ wg. BMR zamieszkałam w tym mieszkaniu NIELEGALNIE (tak uzasadniała spółka dlaczego NIE ZGADZA SIĘ na moje zameldowanie). Kolejny raz Państwo Tomasik zadbali o to bym przypadkiem nie poczuła się w mieszkaniu, za które zapłaciłam "jak u siebie".
Chciałam podkreślić, że chociaż Pan Prezes zapewnia nas już od ponad roku, że chce sprawę zakończyć jak najszybciej, (pojęcia te mają dla nas chyba zupełnie inne definicje ) a dla nas chce jak najlepiej po raz kolejny pokazał, że TAK NIE JEST! Bo nawet tak oczywista rzecz, jak zameldowanie w sprzedanych nam ponad 1,5 roku temu mieszkaniach jest dla Państwa Tomasik rzeczą, którą nas chcą pozbawić, a przy okazji oczernić w urzędzie, że ZAJMUJEMY ICH LOKALE NIELEGALNIE! |
|
Powrot do gory |
|
|
|
|
Nie mozesz pisac nowych tematow Nie mozesz odpowiadac w tematach Nie mozesz zmieniac swoich postow Nie mozesz usuwac swoich postow Nie mozesz glosowac w ankietach
|