Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastepny temat |
Autor |
Wiadomosc |
patrykkr Kandydat
Dolaczyl: 24 Lut 2010 Posty: 2
|
Wyslany: Sro Lut 24, 2010 12:25 pm Temat postu: Czy teraz można już bezpiecznie kupić u Was mieszkanie? |
|
|
Piszę do Was, gdyż bardzo zaskoczyło mnie co odkryłem, co znajduje się
w internecie pod hasłem "nieborowska 34".
Wczoraj oglądałem jedno z mieszkań w bloku i przyznam, że szczerze byłem zainteresowany kupnem. Teraz jestem kompletnie zaskoczony i prosiłbym o szersze wyjaśnienie - jak TERAZ wygląda sytuacja, szczególnie prawna z Państwa blokiem, czy mieszkania są nadal obciążone, czy wszystkie media są podłączone, a usługi świadczone. Czy jest sens nadal rozważać zakup mieszkania w tym miejscu?
Z góry dziękuję za pomoc i szczerą odpowiedź.
Pozdrawiam
Patryk
patrykkr@o2.pl |
|
Powrot do gory |
|
 |
7c_Rex Członek Stowarzyszenia Nieborowska 34

Dolaczyl: 16 Maj 2007 Posty: 683
|
Wyslany: Sro Lut 24, 2010 3:57 pm Temat postu: |
|
|
w tej chwili wszystko już jest ok, mieszkania jak każde inne, tyle ze maja fajnych sąsiadów - bo się znamy  |
|
Powrot do gory |
|
 |
11A_justyna Członek Zarządu Stowarzyszenia
Dolaczyl: 14 Maj 2007 Posty: 866
|
Wyslany: Czw Lut 25, 2010 7:40 am Temat postu: |
|
|
Patryk - nie wiem czy dobrze obstawiam, że oglądasz mieszkanie 19C, więc sugerowałabym dobrze je sprawdzić.
Generalnie jak pisze Paweł - wyszliśmy z opresji, ale ostatnia rzecz jaka robiliśmy to proporcjonalna spłata US w Sopocie ( jeżeli ktoś chciał mieć czystą hipotekę ). Nie wiem czy właściciel tego mieszkania, które oglądasz również uregulował płatności w US - ale to sprawdzisz w KW.
Jeżeli widziałbyś jakieś wpisy na rzecz państwa Jakubowskich - te są do wykreślenia - odpowiednia dokumentacja znajduje się w sądzie wieczystoksięgowym więc nie powinno byc z tym problemu.
No i pozostaje sprawdzić czy nabywca - nie obciążył jeszcze czyms tego mieszkania po kupnie go od BMRu - ale to standardowo do sprawdzenia przez notariusza przy ewentualnym procesie zakupu lub poprostu sprawdź księgi.
W gratisie - faktycznie Sąsiedzi jakich nigdzie indziej nie ma  |
|
Powrot do gory |
|
 |
patrykkr Kandydat
Dolaczyl: 24 Lut 2010 Posty: 2
|
Wyslany: Czw Lut 25, 2010 12:51 pm Temat postu: |
|
|
a nie, nie, to nie 19c tylko 2c. Obecnie jest wynajmowane. Dzięki za odpowiedzi:)
Przyznam, że poza wątpliwościami prawnymi i finansowymi, mam jeszcze obawy jak wygląda stan techniczny bloku, ścian, instalacji itp., skoro był budowany przez tak nierzetelnego dewelopera, który nie płacił podwykonawcom. |
|
Powrot do gory |
|
 |
7c_Rex Członek Stowarzyszenia Nieborowska 34

Dolaczyl: 16 Maj 2007 Posty: 683
|
Wyslany: Czw Lut 25, 2010 4:24 pm Temat postu: |
|
|
o to pod nami
jeśli chodzi o stan techniczny to narazie z tego co wiem nie wyszły żadne poważne wady, drobne usterki które są/były nie odbiegają wielkością od usterek jakie są w innych blokach gdzie byli "markowi" deweloperzy.
Jeśli chodzi o moje mieszkanie to nie mam żadnych zastrzeżeń co do jego wykonania, usterki były zgłoszone i usunięte na etapie odbioru. |
|
Powrot do gory |
|
 |
|